Virusuitbraak bij Amerikaanse zorgverlener

zorg

Het Amerikaanse MedStar Health meldt getroffen te zijn door een malwareuitbraak. De organisatie, die tien ziekenhuizen in de Amerikaanse staten Maryland en Washington beheert, heeft al zijn systeem interfaces offline gehaald om verdere verspreiding van de malware te voorkomen.

Dit maakt de organisatie beschikbaar via Facebook. Alle klinische faciliteiten van MedStar Health zijn vooralsnog open en volledig operationeel. Om de bedrijfsvoering voort te kunnen zetten is waar nodig tijdelijk overgestapt op papieren documenten. De organisatie benadrukt geen aanwijzigingen te hebben dat bij de virusuitbraak data is buitgemaakt door cybercriminelen.

De laatste maanden komen met regelmaat ziekenhuizen en zorgorganisaties in het nieuws die zijn getroffen door ransomware. Eerder werden ook al ziekenhuizen in Canada, Duitsland en de Verenigde Staten getroffen door ransomware.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1