Tele2 getroffen door datalek

De telecomprovider Tele2 is getroffen door een datalek. Klanten die inlogde op de klantenomgeving Mijn Tele2 kregen ongevraagd persoonsgegevens en bankgegevens van andere klanten te zien. De provider heeft de klantomgeving deels offline gehaald om misbruik te voorkomen.

NU.nl meldt dat tenminste zes klanten melding aan de bel hebben getrokken bij de provider nadat zij data van andere klanten te zien hadden gekregen. Onder andere op het forum van Tele2 zijn meldingen binnengekomen. Het probleem doet zich voor bij de webversie van Mijn Tele2.

Als maatregel heeft Tele2 de webversie van Mijn Tele2 onbereikbaar gemaakt voor klanten met een mobiel abonnement. Daarnaast kunnen klanten geen nieuwe accounts activeren bij Mijn Tele2 en kunnen bestaande gebruikers hun wachtwoord niet wijzigen. Het is onduidelijk hoe het probleem is ontstaan. Tele2 onderzoekt het datalek.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1