Sage Software getroffen door datalek

data-freeimages-malkowitch

Het Britse softwarebedrijf Sage Software trekt aan de bel over een datalek. Het bedrijf meldt dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot persoonlijke informatie van werknemers van 200 tot 300 Britse bedrijven.

Op zijn Britse website meldt Sage Software dat onbekenden ongeautoriseerde toegang hebben weten te krijgen tot interne systemen waarop data van een klein aantal Britse klanten staat opgeslagen. Een anonieme bron meldt tegenover de Financial Times dat aanvallers de inloggegevens van een medewerker van Sage hebben gebruikt om toegang te verkrijgen tot het systeem. Hier zouden zij toegang hebben gehad tot gevoelige data van 200 tot 300 Britse bedrijven.

De aanval zou in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden en wordt door Sage Software in samenwerking met de autoriteiten onderzocht. Het bedrijf zegt rechtstreeks contact op te nemen met getroffen bedrijven om hen van het incident op de hoogte te stellen.

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1