Microsoft neemt IT-beveiliger Aorato over

Microsoft neemt het beveiligingsbedrijf Aorato over. Het bedrijf ontwikkeld zelflerende software die automatisch detecteert wanneer een IT-netwerk van buitenaf wordt aangevallen. Microsoft betaalt 200 miljoen dollar voor het bedrijf.

De software van Aorato is onder andere geschikt voor Active Directory, wat de basis vormt voor de beveiliging van Microsoft-servers en domeincontrollers. De software brengt een extra beveiligingslaag aan op Active Directory. Organizational Security Graph vormt de sleutel in de technologie van Aorato. Deze data wordt continu geüpdatet en geeft alle mensen en machines weer die verbinding maken met een Windows Server Active Directory (AD). De Organizational Security Graph maakt het mogelijk afwijkend gedrag te detecteren, waardoor cyberaanvallen in een vroegstadium kunnen worden geïdentificeerd.

Het lijkt erop dat het personeel van Aorato in dienst komt bij Microsoft. Het bedrijf schrijft in een blogpost namelijk: “We zijn verheugd over de technologie die Aorato heeft gebouwd en zeker over de mensen die door deze overname lid worden van het Microsoft-team.”

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.