Microsoft-medewerkers trappen in spear phishing-aanval

phishing2

Medewerkers van Microsoft zijn vorige week in een spear phishingaanval getrapt. De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) wist op deze wijze de inloggegevens van zowel het blog als het Twitter-account van Microsoft in handen te krijgen.

Microsoft bevestigt tegenover The Verge de cyberaanval. "Een social engineering aanvalsmethode die bekend staat als phishing heeft ertoe geleid dat een klein aantal van Microsoft's social media- en email-accounts zijn gehackt", laat een woordvoerder van Microsoft weten. De woordvoerder benadrukt dat alle wachtwoorden direct zijn gereset en beveiliging van klantgegevens niet in het geding is geweest.

Valse berichten

Door de hack viel het blog en het Twitter-account van het bedrijf in handen van de hackers. Deze plaatste enige tijd valse berichten op de accounts, waarin zij onder andere opriepen de e-maildiensten van Microsoft niet langer te gebruiken.

De cyberaanval werd eerder al opgeëist door de hackersgroep. De hackers hadden daarnaast screenshots online gezet van de inboxes van de mailaccounts van verschillende Microsoft-medewerkers.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.