Hackers stelen informatie over verdwenen vlucht MH370

hacker

Hackers zijn erin geslaagd informatie over de verdwenen vlucht van Malaysia Airlines MH370 te stelen van de computers van onderzoekers. Dit meldt het Maleisische The Star Online. De aanval zou zijn uitgevoerd door Chinese hackers.

De hackers wisten de computers van de onderzoekers binnen te dringen door een phishingaanval op te zetten. De cybercriminelen maakten een PDF-bestand met een nep-nieuwsbericht over de vondst van het vermiste vliegtuig. Dit PDF-bestand werd van malware voorzien en onder de aandacht gebracht van de onderzoekers. 30 PC's van medewerkers van zowel Malaysia Airlines, de nationale veiligheidsraad van Maleisië en het ministerie voor burgerluchtvaart zijn door de cybercriminelen gehackt.

Gevoelige informatie

De cybercriminelen zouden op zoek zijn geweest naar gevoelige informatie over vlucht MH370. Alle informatie zou via e-mail zijn doorgestuurd naar een IP-adres dat is teruggeleid naar China. Onder de buitgemaakte informatie bevinden zich onder andere geheime informatie over het onderzoek naar de verdwijning van MH370. Het is onduidelijk om wat voor informatie het precies gaat.

De Maleisische overheid wijst in de media met de vinger naar China. Aan boord van de verdwenen vlucht MH370 zaten namelijk ook 153 Chinezen. China heeft van het begin veel commentaar gehad op de wijze waarop Maleisië de zaak onderzoekt.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.