FDA-richtlijnen moeten beveiliging van medische apparatuur verbeteren

zorg

Nagenoeg alle apparaten zijn kwetsbaar voor hackers. Dit geldt ook voor apparaten in de gezondheidszorg. De Amerikaanse Food and Drug Administratie (FDA) van het Ministerie van Volksgezondheid publiceert daarom een reeks aanbevelingen voor fabrikanten van medische apparaten om de beveiliging van de hardware te verbeteren.

De aanbevelingen moeten ervoor zorgen dat medische apparatuur beter bestand wordt tegen malware en beveiligingslekken. Ook moeten patiëntendossiers dankzij de aanbevelingen beter worden beveiligd. Dit alles moet uiteraard de privacy van Amerikaanse burgers beschermen. De FDA adviseert fabrikanten cybersecurity al in het ontwerp van medische apparatuur mee te nemen.

Snel gaten dichten

Indien een beveiligingslek wordt aangetroffen in medische apparatuur is het van groot belang dat dit gat zo snel mogelijk wordt gedicht. FDA verplicht fabrikanten van medische apparatuur daarom voortaan plannen in te dienen over het uitbrengen van patches voor besturingssystemen en software voor medische apparatuur. Dit moet zeker stellen dat de bedrijven een plan klaar hebben te liggen om eventuele updates zo snel mogelijk te verspreiden.

De FDA maakt overigens wel een kanttekening bij de aanbevelingen. De organisatie benadrukt dat het onmogelijk is een medisch apparatuur 100% veilig te maken. Het zou echter wel van belang zijn dat leveranciers van medische apparatuur waakzaam zijn over securityrisico's en maatregelen nemen om patiënten in de gezondheidszorg te beschermen.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1