Facebook gaat gebruikers waarschuwen voor staatshackers

Facebook gaat gebruikers die vermoedelijk doelwit zijn van staatshackers hiervoor waarschuwen en hen adviseren hun account te beveiligen met tweestapsverificatie. Op deze manier wil het bedrijf gebruikers beschermen tegen aanvallen die worden gesponsord door landen.

Dit meldt Alex Stamos, Chief Security Officer (CSO) bij Facebook, in een blogpost. Stamos stelt dat cyberaanvallen die worden uitgevoerd door staatshackers doorgaans geavanceerde en gevaarlijker zijn dan andere cyberaanvallen. Het bedrijf heeft daarom besloten extra te letten op dergelijke aanvallen om gebruikers hiertegen te beschermen.

Stamos laat in het midden hoe Facebook kan achterhalen of een aanval wordt uitgevoerd door staatshackers. Wel geeft de CSO aan dat het bedrijf accounts van gebruikers continu monitort op malafide activiteiten. De waarschuwing zou uitsluitend worden vertoond als Facebook sterke aanwijzigingen hebben die hun conclusie ondersteunt dat een account wordt aangevallen door staatshackers.

Meer over
Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1