Europol en FBI halen populaire hackersforum Darkode uit de lucht

Europol heeft samen met de FBI, het Amerikaanse Openbaar Ministerie en de Britse National Crime Agency het ondergrondse hackersforum Darkode uit de lucht gehaald. Bij de actie zijn in totaal 62 mensen opgepakt in 18 verschillende landen.

Darkode was één van de populairste hackersforum op internet. Op de Engelstalige website was een levendige handel ontstaan in allerlei zaken, waaronder zero-day exploits, botnets en tools om ransomware mee te bouwen. Het forum was sinds 2009 in de lucht.

This domain and website have been seized

Op de website is nu de volgende Engelstalige boodschap te lezen:

“This domain and website have been seized by the Federal Bureau of Investigations, Pittsburgh Field Office and the United States Attorney's Office for the Western District of Pennsylvania as part of a joint law enforcement operation by the FBI and international law enforcement agencies acting through Europol.”

In totaal 62 mensen bij de actie gearresteerd, afkomstig uit landen als de Australië, Bosnië, Colombia, Denemarken, Duitsland, India, Roemenië, Servië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1