Chinese overheid arresteert cybercrime verdachten op verzoek van VS

Handboeien

De Chinese overheid heeft voor het eerst op verzoek van de VS een aantal personen gearresteerd die worden verdacht van cybercrime. De arrestaties zijn onderdeel van een Chinees initiatief om de spanningen tussen China en de VS aan te pakken.

Dit meldt The Washington Post. De verdachten zijn in september ingerekend, enkele weken voordat de Chinese president Xi Jinping een bezoek bracht aan de VS. Met de arrestatie van de verdachten wil China de gemoederen tussen beide landen bedaren. Deze zijn fors opgelopen nadat de VS China beschuldigden van cyberspionage. Het land dreigde onder andere economische sancties te nemen tegen de Chinezen als individuen en organisaties uit het land blijven doorgaan met het hacken en bespioneren van Amerikaanse bedrijven en overheidsinstellingen.

Bedrijfsspionage

De verdachten die nu zijn opgepakt worden door de VS verdacht van bedrijfsspionage in opdracht van de Chinese overheid. Zij zouden bedrijfsgeheimen hebben gestolen van Amerikaanse bedrijven en deze hebben doorverkocht of doorgegeven aan Chinese staatsbedrijven.

Het is voor het eerst dat de Chinese overheid burgers arresteert op verzoek van de Amerikanen. Anonieme bronnen binnen de Amerikaanse overheid noemen het arresteren van verdachten door China op verzoek van de VS een belangrijke stap voorwaarts in dergelijke zaken.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1