China noemt cybercrimebeschuldigingen van VS onverantwoordelijk

vlag-china

De beschuldigingen dat China achter de diefstal van persoonlijke gegevens van Amerikaanse burgers zit zijn ongefundeerd en onverantwoordelijk. China stelt dat de Verenigde Staten meer vertrouwen zouden moeten tonen in het Aziatische land.

De U.S. Personnel Office, de HR-afdeling van de Amerikaanse overheid, werd vorige week getroffen door een cyberaanval waarbij persoonlijke stelden Amerikaanse overheidsfunctionarissen dat hackers uit China achter de cyberaanval zit. De Amerikaanse senator Susan Collin stelde daarnaast dat de aanval is uitgevoerd door een ‘buitenlandse macht die informatie zoekt over Amerikaanse werknemers die beveiligingsrechten hebben voor toegang tot gevoelige informatie’

Persbureau Associated Press (AP) meldt dat China de beschuldigingen zowel ongefundeerd als onverantwoordelijk noemt. Hiermee ontkent de Chinese overheid de aanvallen niet direct, maar wijst vooral op het gebrek aan bewijs hiervoor. Ook wijst de Chinese overheid op het feit dat China zelf regelmatig doelwit is van cyberaanvallen. Het land roept dan ook op tot betere internationale samenwerking om cybercrime aan te pakken.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1