‘BND bespioneerde en analyseerde Europese doelwitten voor NSA’

privacy

De Duitse geheime dienst BND blijkt voor de NSA Europese doelwitten te hebben bespioneerd. Niet alleen werd data naar de Amerikanen doorgespeeld, ook is deze data door de Duitsers voor de NSA geanalyseerd.

Dit meldt Bild op basis van de bevindingen van een comité dat de afluisterpraktijken van de BND onderzoekt. Door data voor de Amerikanen te analyseren kon de BND zelf ook voordeel halen uit de verzamelde data. De bevindingen van het comité zijn overigens nog niet openbaar toegankelijk. Naar verwachtingen worden de bevindingen op korte termijn gepubliceerd.

Het incident brengt de Duitse overheid verder in verlegenheid. Vorige week werd al duidelijk dat de BND voor de NSA Europese doelwitten heeft afgeluisterd, waaronder politici en bedrijven. Onder andere e-mailverkeer en telefoongesprekken werden in zijn geheel onderschept. Naar Europese doelwitten zouden ook doelwitten in conflictgebieden waaronder Afghanistan zijn afgeluisterd door de geheime dienst.

Meer over
Lees ook
Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie