Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

hacker3

De Amerikaanse overheid publiceert een raamwerk dat bedrijven in kritieke sectoren moet helpen zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity is samengesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Het gebruik van het raamwerk is vrijwillig en dus niet verplicht. Het raamwerk is opgebouwd uit drie onderdelen: core, profiles en tier. Core beschrijft een aantal kernactiviteiten die bedrijven op het gebied van cybersecurity zouden moeten uitvoeren. Deze activiteiten helpen bedrijven hun IT-beveiliging op peil te krijgen.

Securitybeleid opzetten

Profiles is de sectie van het raamwerk dat bedrijven helpt een effectief securitybeleid op te zetten. Tiers zijn een aantal niveau's waarmee bedrijven de wijze waarop zij hun cybersecurityrisico's beheren kunnen beoordelen. Het raamwerk moet bedrijven helpen gebieden te identificeren waar verbeteringen zouden moeten worden doorgevoerd om hun cybersecurity te verbeteren.

Het raamwerk is opgesteld in opdracht van President Barack Obama. De ontwikkeling van de standaarden heeft slechts één jaar in beslag genomen. De standaarden worden beschreven in een 39-pagina's tellend document.

Informatie delen

Het document moedigt bedrijven in kritieke sectoren aan meer informatie over cybersecurity met elkaar te delen. Lisa Monaco, adviseur counterterrorisme voor de Amerikaanse president, zegt dat het nieuwe framework dan ook "een algemene taal om cybersecurity te bespreken" levert.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1