A10 Thunder TPS Series-appliances beschermen tegen zware DDoS-aanvallen

thundertps

A10 Networks lanceert de A10 Thunder TPS Series. De security appliances bieden netwerkbrede bescherming tegen zware DDoS-aanvallen. Bedrijven kunnen met de appliances de beschikbaarheid en kwaliteit van zowel bedrijfskritische internetverbindingen en publieke websites verbeteren.

De A10 Thunder TPS Series is gebaseerd op de DDoS-functionaliteit die we kennen uit de application delivery controllers van het bedrijf. De Thunder TPS appliances draaien op het Advanced Core Operating System (ACOS) van A10, dat is voorzien van een 'Symmetric Scalable Multi-Core Processing' (SSMP) softwarearchitectuur. Eedere appliance kan DDoS-aanvallen van maximaal 155Gpbs afslaan. Door appliances in een cluster te plaatsen kan de capaciteit worden vergroot tot maximaal 1,2Tbps.

Stortvloed aan DDoS-aanvallen

“De recente stortvloed aan zware DDoS-aanvallen tonen de noodzaak aan om beveiligingsoplossingen te upgraden naar de enorme snelheden waarmee die aanvallen anno 2014 worden uitgevoerd”, zegt Fran Howarth, senior analist bij Bloor Research. “Inclusief een focus op cloud en Software Defined Networking distributiemethodes.”

Veel bestaande beveiligingsoplossingen, zoals firewalls en Intrusion Detection Systems (IDS), beschikken volgens A10 Networks over te weinig capaciteit om zware multi-vector DDoS-aanvallen te weerstaan. Dit terwijl deze aanvallen juist steeds vaker voorkomen. Hier speelt het bedrijf met de A10 Thunder TPS Series dan ook op in.

Flexible Traffic Acceleration

Elke Thunder TPS is voorzien van de hoge snelheid FPGA-gebaseerde 'Flexible Traffic Acceleration' (FTA) technologie in de hardware. Deze technologie kan ruim 30 gangbare aanvalsvectoren snel detecteren en tegenhouden, zonder impact te hebben op de generieke systeemprocessors. Meer complexe aanvallen (HTTP, SSL, DNS, etc.) op de applicatielaag (L7), worden gedetecteerd en verwerkt met Intel Xeon-processors.

“DDoS-aanvallen zoals 'SYN Floods' en 'Fragmentation attacks' vormen een toenemende bedreiging, doordat kwaadaardige bots en zombiemachines enorme hoeveelheden Internet-verkeer op slachtoffers afsturen", vertelt Lee Chen, CEO en oprichter van A10 Networks. "Effectieve DDoS-oplossingen moeten daarom snel kunnen meeschalen met de aanvalsgroei, om de beoogde serviceverstoring te voorkomen. Omdat de beschikbaarheid van Internet-gebaseerde applicaties en services bedrijfskritisch zijn voor onze klanten, helpen wij ze graag om de ‘uptime’ en beveiliging daarvan te verhogen."

Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.