Sage Software getroffen door datalek

data-freeimages-malkowitch

Het Britse softwarebedrijf Sage Software trekt aan de bel over een datalek. Het bedrijf meldt dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot persoonlijke informatie van werknemers van 200 tot 300 Britse bedrijven.

Op zijn Britse website meldt Sage Software dat onbekenden ongeautoriseerde toegang hebben weten te krijgen tot interne systemen waarop data van een klein aantal Britse klanten staat opgeslagen. Een anonieme bron meldt tegenover de Financial Times dat aanvallers de inloggegevens van een medewerker van Sage hebben gebruikt om toegang te verkrijgen tot het systeem. Hier zouden zij toegang hebben gehad tot gevoelige data van 200 tot 300 Britse bedrijven.

De aanval zou in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden en wordt door Sage Software in samenwerking met de autoriteiten onderzocht. Het bedrijf zegt rechtstreeks contact op te nemen met getroffen bedrijven om hen van het incident op de hoogte te stellen.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.