58 miljoen euro aan bitcoins gestolen bij Bitfinex

Aanvallers zijn erin geslaagd voor zo’n 58 miljoen euro aan bitcoins te stelen bij de bitcoin exchange Bitfinex. Het bedrijf heeft de handel in bitcoins stilgelegd.

De aanval is door Bitfinex bekend gemaakt op haar website. Bitfinex is een exchange waarop naast bitcoins ook in andere cryptocurrency kunnen worden verhandeld, waaronder in litecoins en ethereum. Bij de cyberaanval zouden uitsluitend bitcoins zijn buitgemaakt.

119.756 bitcoins

In totaal zijn 119.756 bitcoins gestolen. Deze hebben een waarde van pakweg 58 miljoen euro. De aanval is op 2 augustus rond 20:00 uur Nederlandse tijd ontdekt, waarna Bitfinex direct de handel in bitcoins heeft stilgelegd. Bitfinex zegt de diefstal te hebben gemeld bij de autoriteiten en de diefstal te onderzoeken. De website blijft offline tot dit onderzoek is afgerond. Het bedrijf geeft updates over de voortgang van het onderzoek via haar statuspagina.

Het gaat om de grootste diefstal van bitcoins ooit sinds de grootschalige diefstal bij bitcoin exchange Mt. Gox in 2014. Hierbij werden zo’n 850.000 bitcoins buitgemaakt, met een waarde van ruim 300 miljoen euro.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.