Gegevens van 55 miljoen Filipijnen uitgelekt

hacker4-gabor-kalman

De persoonlijke gegevens van ongeveer 55 miljoen Filipijnen zijn op straat belang door een datalek bij de Filipijnse kiescommissie Commission on Elections (COMELEC). Het gaat onder andere om paspoortgegevens en vingerafdrukken.

Eind maart bleek de website van COMELEC te zijn gehackt. De Filipijnse overheid meldde korte tijd later dat hierbij geen informatie is uitgelekt. Beveiligingsbedrijf Trend Micro meldt echter dat COMELEC korte tijd later doelwit is geworden van een tweede cyberaanval, waarbij wel gegevens zijn buitgemaakt.

Database op internet gepubliceerd

Deze aanvallers hebben de complete database van COMELEC op internet gepubliceerd. In de database zijn gegevens van alle geregistreerde kiezers in de Filipijnen te vinden. In totaal gaat het om ongeveer 55 miljoen Filipijnen, waaronder ook Filipijnen die in het buitenland wonen.

Trend Micro spreekt over het grootste datalek bij een overheid ooit. Voorheen was dit de hack bij het US Office of Personnel Management, zo’n 20 miljoen Amerikanen werden getroffen. Ook hierbij kwamen vingerafdrukken op straat kwamen te liggen.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.