Mandiant onderzoekt IT-beveiliging van VTech

VTech huurt Mandiant, onderdeel van het beveiligingsbedrijf FireEye, in om zijn systemen te beveiligen. Dit doet de speelgoedfabrikant nadat de profielgegevens van miljoenen kinderen zijn gestolen bij een datadiefstal. Mandiant gaat onderzoeken hoe de beveiliging van klantinformatie bij VTech kan worden versterkt.

Dit meldt Reuters. Bij de cyberaanval op VTech zijn gegevens van 6,4 miljoen kinderen buitgemaakt. Daarnaast zijn bijna 4,9 miljoen ouders door de datadiefstal getroffen. Ook gegevens van Nederlanders zijn bij de cyberaanval gestolen. Het gaat hierbij om ruim 100.000 ouders en bijna 125.000 kinderen.

De cyberaanval vond plaats op de online winkel ‘Learning Lodge’ en ‘Kid Connect’, een app waarmee ouders op afstand met hun kinderen kunnen communiceren via tekst en audio. De aanval vond op 14 november plaats en werd op 27 november naar buiten gebracht door Motherboard, die contact heeft met de hacker. Deze aanvaller stelt 190GB aan foto’s van kinderen in handen te hebben en daarnaast chat- en audioberichten tot een jaar terug buit te hebben gemaakt.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.