Nominaties voor Big Brother Awards zijn geopend

De nominaties voor de Big Brother Awards zijn geopend. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de persoon, het bedrijf of de overheid die het afgelopen jaar inbreuk hebben gemaakt op de privacy van burgers.

De prijs wordt dit jaar op 28 oktober 2015 in de Stadsschouwburg Amsterdam uitgereikt. Tijdens het event worden verschillende partijen die afgelopen jaar in Nederland de privacy van Nederlanders hebben geschonden in de schijnwerpers gezet. De ‘winnaars’ mogen een award in ontvangst nemen.

Steeds meer weerstand

“Nederlanders voelen zich steeds ongemakkelijker bij inbreuken op hun privacy. Sommige bedrijven, overheden en personen trekken zich daar nog steeds weinig van aan.” zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom, in een blogpost. “Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen om daar zelf iets tegen te doen. En daar besteden we tijdens de Big Brother Awards aandacht aan.”

De Big Brother Awards is een initiatief van Bits for Freedom, een organisatie die opkomt voor digitale rechten. Met de awards wil de organisatie aandacht vragen voor de staat van privacy in Nederland. De nominaties sluiten dit jaar op 8 oktober en kunnen anoniem worden ingediend. Na de nominatieronde kan iedereen stemmen op de drie kandidaten die het vaakst zijn genomineerd.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.