Praktijktesten met DigiD-opvolger eID van start

De overheid gaat van start met het testen van eID in de praktijk. eID is de opvolger van DigiD en geeft burgers de mogelijkheid op een veilige wijze zichzelf online te identificeren, zonder hierbij meer informatie prijs te geven dan noodzakelijk.

Het systeem geeft burgers de mogelijkheid specifieke informatie over hun identiteit te overhandigen aan bepaalde spelers. Als voorbeeld wordt in een Kamerbrief een online drankwinkel genoemd, die verplicht is de leeftijd van kopers te controleren. Door om een eID te vragen kunnen drankwinkels deze leeftijd met zekerheid vaststellen. De winkel krijgt in dit geval alleen de leeftijd van de klant te zien, terwijl alle andere gegevens zoals de naam en woonplaats van een klant afgeschermd blijven.

Privacy beter beschermen

Met eID kan per organisatie worden bepaald welke informatie wel of juist niet wordt overhandigd. De overheid wil de privacy van burgers hierdoor beter beschermen. Het systeem moet daarnaast een stuk flexibeler worden dan DigiD en minder gevoelig voor storingen.

Burgers kunnen verschillende documenten gebruiken om zichzelf bij eID te identificeren. Zo kunnen burgers zich met een identiteitskaart of rijbewijs identificeren bij de overheid. Met een bankpas kunnen burgers zich identificeren bij zowel de overheid als bedrijven.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.