Microsoft blijft anti-virusoplossingen voor Windows XP ondersteunen

De ondersteuning van Windows XP door Microsoft loopt af op 8 april 2014. Windows-gebruikers kunnen voor de gratis virusscanners echter wel gewoon updates blijven verwachten. Microsoft heeft bekend gemaakt de anti-virusupdates tot 14 juli 2015 te zullen blijven leveren.

Zakelijke gebruikers kunnen op Windows XP gebruik maken van de gratis beveiligingsoplossingen System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection en Windows Intune. Consumenten kunnen gratis gebruik maken van Microsoft Security Essentials. Microsoft blijft al deze pakketten ondersteunen tot 14 juli 2015.

Microsoft schrijft in een blogpost met de ondersteuning voor de gratis beveiligingsoplossingen klanten te willen helpen bij de migratie naar een nieuwer besturingssysteem. Windows XP krijgt na 8 april 2014 geen updates meer, wat een stimulering moet zijn de overstap snel te maken. Door de beveiligingsoplossingen wel te blijven ondersteunen gooit Microsoft zijn klanten echter niet geheel in het diepen.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1